Βασικό μέρος της σχεδίασης της πλατφόρμας ήταν η καταγραφή των απαιτήσεων η οποία έγινε στο προηγούμενο κεφάλαιο (\ref{section:3-3-requirements}) καθώς και η σχεδίαση και ανάπτυξη των σεναρίων χρήσης. Τα σενάρια χρήσης αντιστοιχίζουν πιθανές ενέργειες των χρηστών με αποκρίσεις του συστήματος. Μέσω της αντιστοίχισης αυτής παρουσιάζεται η λειτουργικότητα του συστήματος και περιγράφονται τόσο οι λειτουργικές όσο και οι μη λειτουργικές απαιτήσεις του συστήματος.
Παρατίθενται εδώ τα σενάρια χρήσης που δίνουν τις απαραίτητες πληροφορίες για την κατανόηση της λειτουργίας του συστήματος.
Οι χρήστες (actors) της πλατφόρμας χωρίζονται σε πρωτεύοντες ή ενεργούς και δευτερεύοντες ή παθητικούς. Πρωτεύοντες χρήστες είναι εκείνοι που εκκινούν διεργασίες στο σύστημα. Δευτερεύοντες είναι οι χρήστες με τους οποίους αλληλεπιδρά το σύστημα, αλλά οι ίδιοι δεν εκκινούν διεργασίες σε αυτό. Συνολικά οι χρήστες που συμμετέχουν στο σύστημα είναι οι:
@ -29,7 +29,6 @@
\begin{threeparttable}[H]
\begin{center}
\label{table:3-2-user-category-permissions}
\begin{tabularx}{\textwidth}{p{2.3cm} X X X X X X X X X}
Βασικό μέρος της σχεδίασης της πλατφόρμας ήταν η καταγραφή των απαιτήσεων η οποία έγινε στην προηγούμενη ενότητα (\ref{section:3-5-software-requirements}) καθώς και η σχεδίαση και ανάπτυξη των σεναρίων χρήσης. Τα σενάρια χρήσης αντιστοιχίζουν πιθανές ενέργειες των χρηστών με αποκρίσεις του συστήματος. Μέσω της αντιστοίχισης αυτής παρουσιάζεται η λειτουργικότητα του συστήματος και περιγράφονται τόσο οι λειτουργικές όσο και οι μη λειτουργικές απαιτήσεις του συστήματος.
Παρατίθενται εδώ τα σενάρια χρήσης που δίνουν τις απαραίτητες πληροφορίες για την κατανόηση της λειτουργίας του συστήματος.
Το σενάριο χρήσης 1, <ΣΧ-1>, περιγράφει τις διαδοχικές ενέργειες που εκτελούνται για την εγγραφή ενός χρήστη στο σύστημα. Στους πίνακες \ref{table:3-4-use-case-sign-up} και \ref{table:3-4-use-case-sign-up-base-flow} παρατίθενται οι βασικές πληροφορίες του <ΣΧ-1> και οι ενέργειες της βασικής ροής αντίστοιχα, ενώ στο σχήμα \ref{figure:3-4-use-case-sign-up-base-flow-sequence-diagram} φαίνεται το διάγραμμα της βασικής ροής.
Το σενάριο χρήσης 1, <ΣΧ-1>, περιγράφει τις διαδοχικές ενέργειες που εκτελούνται για την εγγραφή ενός χρήστη στο σύστημα. Στους πίνακες \ref{table:3-6-use-case-sign-up} και \ref{table:3-6-use-case-sign-up-base-flow} παρατίθενται οι βασικές πληροφορίες του <ΣΧ-1> και οι ενέργειες της βασικής ροής αντίστοιχα, ενώ στο σχήμα \ref{figure:3-6-use-case-sign-up-base-flow-sequence-diagram} φαίνεται το διάγραμμα της βασικής ροής.
\useCaseTable
{Εγγράφομαι στο σύστημα}
@ -13,7 +13,7 @@
{Ο επισκέπτης πατάει το κουμπί εγγραφή.}
{Ο επισκέπτης πρέπει να έχει ανοίξει την σελίδα της εφαρμογής.}
{Σενάριο χρήσης 1, εγγραφή χρήστη στο σύστημα.}
{\label{table:3-4-use-case-sign-up}}
{\label{table:3-6-use-case-sign-up}}
% ===== Base flow =====
@ -31,18 +31,18 @@
}
{Το σύστημα μεταβαίνει στην αρχική σελίδα της εφαρμογής.}
Το <ΣΧ-1> περιέχει επίσης τρεις εναλλακτικές ροές που μπορεί να προκύψουν βάσει των επιλογών του χρήστη και οι οποίες περιγράφονται στους πίνακες \ref{table:3-4-use-case-sign-up-alternate-flow-1}, \ref{table:3-4-use-case-sign-up-alternate-flow-2} και \ref{table:3-4-use-case-sign-up-alternate-flow-3}.
Το <ΣΧ-1> περιέχει επίσης τρεις εναλλακτικές ροές που μπορεί να προκύψουν βάσει των επιλογών του χρήστη και οι οποίες περιγράφονται στους πίνακες \ref{table:3-6-use-case-sign-up-alternate-flow-1}, \ref{table:3-6-use-case-sign-up-alternate-flow-2} και \ref{table:3-6-use-case-sign-up-alternate-flow-3}.
\useCaseAlternateFlowTable
{1}
@ -53,7 +53,7 @@
}
{Το σύστημα επιστρέφει στη γραμμή 1 της βασικής ροής.}
Το σενάριο χρήσης 2, <ΣΧ-2>, περιγράφει τις διαδοχικές ενέργειες που εκτελούνται για την σύνδεση ενός χρήστη στο σύστημα. Στους πίνακες \ref{table:3-4-use-case-sign-in} και \ref{table:3-4-use-case-sign-in-base-flow} παρατίθενται οι βασικές πληροφορίες του <ΣΧ-2> και οι ενέργειες της βασικής ροής αντίστοιχα, ενώ στο σχήμα \ref{figure:3-4-use-case-sign-in-base-flow-sequence-diagram} φαίνεται το διάγραμμα της βασικής ροής.
Το σενάριο χρήσης 2, <ΣΧ-2>, περιγράφει τις διαδοχικές ενέργειες που εκτελούνται για την σύνδεση ενός χρήστη στο σύστημα. Στους πίνακες \ref{table:3-6-use-case-sign-in} και \ref{table:3-6-use-case-sign-in-base-flow} παρατίθενται οι βασικές πληροφορίες του <ΣΧ-2> και οι ενέργειες της βασικής ροής αντίστοιχα, ενώ στο σχήμα \ref{figure:3-6-use-case-sign-in-base-flow-sequence-diagram} φαίνεται το διάγραμμα της βασικής ροής.
\useCaseTable
{Συνδέομαι στο σύστημα}
@ -13,7 +13,7 @@
{-}
{Ο χρήστης πρέπει να έχει ανοίξει την σελίδα της εφαρμογής.}
{Σενάριο χρήσης 2, σύνδεση χρήστη στο σύστημα.}
{\label{table:3-4-use-case-sign-in}}
{\label{table:3-6-use-case-sign-in}}
% ===== Base flow =====
@ -25,11 +25,11 @@
}
{Το σύστημα παραμένει στην αρχική σελίδα της εφαρμογής.}
\subsection{Σενάριο χρήσης 3: Δημιουργία νέου θέματος}\label{subsection:3-4-use-case-create-topic}
\subsection{Σενάριο χρήσης 3: Δημιουργία νέου θέματος}\label{subsection:3-6-use-case-create-topic}
Το σενάριο χρήσης 3, <ΣΧ-3>, περιγράφει τις διαδοχικές ενέργειες που εκτελούνται για την δημιουργία ενός θέματος. Στους πίνακες \ref{table:3-4-use-case-create-topic} και \ref{table:3-4-use-case-create-topic-base-flow} παρατίθενται οι βασικές πληροφορίες του <ΣΧ-3> και οι ενέργειες της βασικής ροής αντίστοιχα, ενώ στο σχήμα \ref{figure:3-4-use-case-create-topic-base-flow-sequence-diagram} φαίνεται το διάγραμμα της βασικής ροής.
Το σενάριο χρήσης 3, <ΣΧ-3>, περιγράφει τις διαδοχικές ενέργειες που εκτελούνται για την δημιουργία ενός θέματος. Στους πίνακες \ref{table:3-6-use-case-create-topic} και \ref{table:3-6-use-case-create-topic-base-flow} παρατίθενται οι βασικές πληροφορίες του <ΣΧ-3> και οι ενέργειες της βασικής ροής αντίστοιχα, ενώ στο σχήμα \ref{figure:3-6-use-case-create-topic-base-flow-sequence-diagram} φαίνεται το διάγραμμα της βασικής ροής.
\useCaseTable
{Δημιουργώ νέο θέμα}
@ -13,7 +13,7 @@
{Ο χρήστης πατάει το κουμπί δημιουργίας νέου θέματος.}
{Ο χρήστης να έχει συνδεθεί στην εφαρμογή και να βρίσκεται στην αρχική σελίδα.}
{Σενάριο χρήσης 3, δημιουργία νέου θέματος.}
{\label{table:3-4-use-case-create-topic}}
{\label{table:3-6-use-case-create-topic}}
% ===== Base flow =====
@ -27,18 +27,18 @@
}
{Το σύστημα μεταβαίνει στην σελίδα του νέου θέματος.}
Το <ΣΧ-3> περιέχει επίσης δύο εναλλακτικές ροές που μπορεί να προκύψουν βάσει των επιλογών του χρήστη και οι οποίες περιγράφονται στους πίνακες \ref{table:3-4-use-case-create-topic-alternate-flow-1} και \ref{table:3-4-use-case-create-topic-alternate-flow-2}. Η εναλλακτική ροή 1 φαίνεται επίσης στο σχήμα \ref{figure:3-4-use-case-create-topic-alternate-flow-1-sequence-diagram} όπου παρουσιάζεται το διάγραμμα ροής της.
Το <ΣΧ-3> περιέχει επίσης δύο εναλλακτικές ροές που μπορεί να προκύψουν βάσει των επιλογών του χρήστη και οι οποίες περιγράφονται στους πίνακες \ref{table:3-6-use-case-create-topic-alternate-flow-1} και \ref{table:3-6-use-case-create-topic-alternate-flow-2}. Η εναλλακτική ροή 1 φαίνεται επίσης στο σχήμα \ref{figure:3-6-use-case-create-topic-alternate-flow-1-sequence-diagram} όπου παρουσιάζεται το διάγραμμα ροής της.
\useCaseAlternateFlowTable
{1}
@ -53,13 +53,13 @@
}
{Το σύστημα μεταβαίνει στην σελίδα του νέου θέματος.}
Το σενάριο χρήσης 4, <ΣΧ-4>, περιγράφει τις διαδοχικές ενέργειες που εκτελούνται για την ανάκτηση ενός θέματος. Στους πίνακες \ref{table:3-4-use-case-fetch-topic} και \ref{table:3-4-use-case-fetch-topic-base-flow} παρατίθενται οι βασικές πληροφορίες του <ΣΧ-4> και οι ενέργειες της βασικής ροής αντίστοιχα, ενώ στο σχήμα \ref{figure:3-4-use-case-fetch-topic-base-flow-sequence-diagram} φαίνεται το διάγραμμα της βασικής ροής.
Το σενάριο χρήσης 4, <ΣΧ-4>, περιγράφει τις διαδοχικές ενέργειες που εκτελούνται για την ανάκτηση ενός θέματος. Στους πίνακες \ref{table:3-6-use-case-fetch-topic} και \ref{table:3-6-use-case-fetch-topic-base-flow} παρατίθενται οι βασικές πληροφορίες του <ΣΧ-4> και οι ενέργειες της βασικής ροής αντίστοιχα, ενώ στο σχήμα \ref{figure:3-6-use-case-fetch-topic-base-flow-sequence-diagram} φαίνεται το διάγραμμα της βασικής ροής.
\useCaseTable
{Ανακτώ ένα θέμα}
@ -13,7 +13,7 @@
{Ο επισκέπτης ή χρήστης πατάει σε ένα από τα θέματα.}
{Ο επισκέπτης ή χρήστης πρέπει να έχει ανοίξει την σελίδα της εφαρμογής.}
Το <ΣΧ-4> περιέχει επίσης μία εναλλακτική ροή που μπορεί να προκύψει βάσει των επιλογών του χρήστη και η οποία περιγράφεται στον πίνακα \ref{table:3-4-use-case-fetch-topic-alternate-flow-1}. Η εναλλακτική ροή 1 φαίνεται επίσης στο σχήμα \ref{figure:3-4-use-case-fetch-topic-alternate-flow-1-sequence-diagram} όπου παρουσιάζεται το διάγραμμα ροής της.
Το <ΣΧ-4> περιέχει επίσης μία εναλλακτική ροή που μπορεί να προκύψει βάσει των επιλογών του χρήστη και η οποία περιγράφεται στον πίνακα \ref{table:3-6-use-case-fetch-topic-alternate-flow-1}. Η εναλλακτική ροή 1 φαίνεται επίσης στο σχήμα \ref{figure:3-6-use-case-fetch-topic-alternate-flow-1-sequence-diagram} όπου παρουσιάζεται το διάγραμμα ροής της.
\subsection{Σενάριο χρήσης 5: Δημιουργία νέου μηνύματος}\label{subsection:3-4-use-case-create-post}
\subsection{Σενάριο χρήσης 5: Δημιουργία νέου μηνύματος}\label{subsection:3-6-use-case-create-post}
Το σενάριο χρήσης 5, <ΣΧ-5>, περιγράφει τις διαδοχικές ενέργειες που εκτελούνται για την δημιουργία ενός μηνύματος. Στους πίνακες \ref{table:3-4-use-case-create-post} και \ref{table:3-4-use-case-create-post-base-flow} παρατίθενται οι βασικές πληροφορίες του <ΣΧ-5> και οι ενέργειες της βασικής ροής αντίστοιχα, ενώ στο σχήμα \ref{figure:3-4-use-case-create-post-base-flow-sequence-diagram} φαίνεται το διάγραμμα της βασικής ροής.
Το σενάριο χρήσης 5, <ΣΧ-5>, περιγράφει τις διαδοχικές ενέργειες που εκτελούνται για την δημιουργία ενός μηνύματος. Στους πίνακες \ref{table:3-6-use-case-create-post} και \ref{table:3-6-use-case-create-post-base-flow} παρατίθενται οι βασικές πληροφορίες του <ΣΧ-5> και οι ενέργειες της βασικής ροής αντίστοιχα, ενώ στο σχήμα \ref{figure:3-6-use-case-create-post-base-flow-sequence-diagram} φαίνεται το διάγραμμα της βασικής ροής.
\useCaseTable
{Δημιουργώ νέο μήνυμα}
@ -13,7 +13,7 @@
{Ο χρήστης πατάει το κουμπί δημιουργίας νέου μηνύματος.}
{Ο χρήστης να έχει συνδεθεί στην εφαρμογή και να βρίσκεται στην σελίδα ενός θέματος.}
{Σενάριο χρήσης 5, δημιουργία νέου μηνύματος.}
{\label{table:3-4-use-case-create-post}}
{\label{table:3-6-use-case-create-post}}
% ===== Base flow =====
@ -27,18 +27,18 @@
}
{Το σύστημα παραμένει στη σελίδα του θέματος εμφανίζοντας το νέο μήνυμα.}
Το <ΣΧ-5> περιέχει επίσης μία εναλλακτική ροή που μπορεί να προκύψει βάσει των επιλογών του χρήστη και η οποία περιγράφεται στον πίνακα \ref{table:3-4-use-case-create-post-alternate-flow-1}.
Το <ΣΧ-5> περιέχει επίσης μία εναλλακτική ροή που μπορεί να προκύψει βάσει των επιλογών του χρήστη και η οποία περιγράφεται στον πίνακα \ref{table:3-6-use-case-create-post-alternate-flow-1}.
Το σενάριο χρήσης 6, <ΣΧ-6>, περιγράφει τις διαδοχικές ενέργειες που εκτελούνται για τη τροποποίηση ενός μηνύματος. Στους πίνακες \ref{table:3-4-use-case-modify-post} και \ref{table:3-4-use-case-modify-post-base-flow} παρατίθενται οι βασικές πληροφορίες του <ΣΧ-6> και οι ενέργειες της βασικής ροής αντίστοιχα, ενώ στο σχήμα \ref{figure:3-4-use-case-modify-post-base-flow-sequence-diagram} φαίνεται το διάγραμμα της βασικής ροής.
Το σενάριο χρήσης 6, <ΣΧ-6>, περιγράφει τις διαδοχικές ενέργειες που εκτελούνται για τη τροποποίηση ενός μηνύματος. Στους πίνακες \ref{table:3-6-use-case-modify-post} και \ref{table:3-6-use-case-modify-post-base-flow} παρατίθενται οι βασικές πληροφορίες του <ΣΧ-6> και οι ενέργειες της βασικής ροής αντίστοιχα, ενώ στο σχήμα \ref{figure:3-6-use-case-modify-post-base-flow-sequence-diagram} φαίνεται το διάγραμμα της βασικής ροής.
\useCaseTable
{Τροποποιώ ένα μήνυμα}
@ -13,7 +13,7 @@
{Ο χρήστης πατάει το κουμπί τροποποίησης του μηνύματος.}
{Ο χρήστης να έχει συνδεθεί στην εφαρμογή και να βρίσκεται στην σελίδα του θέματος που περιέχει το μήνυμά του.}
{Σενάριο χρήσης 6, τροποποίηση μηνύματος.}
{\label{table:3-4-use-case-modify-post}}
{\label{table:3-6-use-case-modify-post}}
% ===== Base flow =====
@ -25,18 +25,18 @@
}
{Το σύστημα παραμένει στη σελίδα του θέματος εμφανίζοντας το τροποποιημένο μήνυμα.}
Το <ΣΧ-6> περιέχει επίσης μία εναλλακτική ροή που μπορεί να προκύψει βάσει των επιλογών του χρήστη και η οποία περιγράφεται στον πίνακα \ref{table:3-4-use-case-modify-post-alternate-flow-1}.
Το <ΣΧ-6> περιέχει επίσης μία εναλλακτική ροή που μπορεί να προκύψει βάσει των επιλογών του χρήστη και η οποία περιγράφεται στον πίνακα \ref{table:3-6-use-case-modify-post-alternate-flow-1}.
\subsection{Σενάριο χρήσης 7: Ψήφιση σε ψηφοφορία}\label{subsection:3-4-use-case-vote-in-poll}
\subsection{Σενάριο χρήσης 7: Ψήφιση σε ψηφοφορία}\label{subsection:3-6-use-case-vote-in-poll}
Το σενάριο χρήσης 7, <ΣΧ-7>, περιγράφει τις διαδοχικές ενέργειες που εκτελούνται για την ψήφιση σε μία ψηφοφορία. Στους πίνακες \ref{table:3-4-use-case-vote-in-poll} και \ref{table:3-4-use-case-vote-in-poll-base-flow} παρατίθενται οι βασικές πληροφορίες του <ΣΧ-7> και οι ενέργειες της βασικής ροής αντίστοιχα, ενώ στο σχήμα \ref{figure:3-4-use-case-vote-in-poll-base-flow-sequence-diagram} φαίνεται το διάγραμμα της βασικής ροής.
Το σενάριο χρήσης 7, <ΣΧ-7>, περιγράφει τις διαδοχικές ενέργειες που εκτελούνται για την ψήφιση σε μία ψηφοφορία. Στους πίνακες \ref{table:3-6-use-case-vote-in-poll} και \ref{table:3-6-use-case-vote-in-poll-base-flow} παρατίθενται οι βασικές πληροφορίες του <ΣΧ-7> και οι ενέργειες της βασικής ροής αντίστοιχα, ενώ στο σχήμα \ref{figure:3-6-use-case-vote-in-poll-base-flow-sequence-diagram} φαίνεται το διάγραμμα της βασικής ροής.
\useCaseTable
{Ψηφίζω σε ψηφοφορία}
@ -13,7 +13,7 @@
{Ο χρήστης πατάει το κουμπί ψηφοφορίας.}
{Ο χρήστης να έχει συνδεθεί στην εφαρμογή και να βρίσκεται στην σελίδα ενός θέματος το οποίο περιλαμβάνει ψηφοφορία.}
{Σενάριο χρήσης 7, ψήφιση σε ψηφοφορία.}
{\label{table:3-4-use-case-vote-in-poll}}
{\label{table:3-6-use-case-vote-in-poll}}
% ===== Base flow =====
@ -23,11 +23,11 @@
}
{Το σύστημα ανανεώνει τις πληροφορίες της ψηφοφορίας.}
Το σενάριο χρήσης 8, <ΣΧ-8>, περιγράφει τις διαδοχικές ενέργειες που εκτελούνται για την ψήφιση σε ένα μήνυμα. Στους πίνακες \ref{table:3-4-use-case-vote-post} και \ref{table:3-4-use-case-vote-post-base-flow} παρατίθενται οι βασικές πληροφορίες του <ΣΧ-8> και οι ενέργειες της βασικής ροής αντίστοιχα, ενώ στο σχήμα \ref{figure:3-4-use-case-vote-post-base-flow-sequence-diagram} φαίνεται το διάγραμμα της βασικής ροής.
Το σενάριο χρήσης 8, <ΣΧ-8>, περιγράφει τις διαδοχικές ενέργειες που εκτελούνται για την ψήφιση σε ένα μήνυμα. Στους πίνακες \ref{table:3-6-use-case-vote-post} και \ref{table:3-6-use-case-vote-post-base-flow} παρατίθενται οι βασικές πληροφορίες του <ΣΧ-8> και οι ενέργειες της βασικής ροής αντίστοιχα, ενώ στο σχήμα \ref{figure:3-6-use-case-vote-post-base-flow-sequence-diagram} φαίνεται το διάγραμμα της βασικής ροής.
\useCaseTable
{Ψηφίζω σε μήνυμα}
@ -13,7 +13,7 @@
{Ο επισκέπτης πατάει το κουμπί υπερψήφισης ή καταψήφισης.}
{Ο χρήστης να έχει συνδεθεί στην εφαρμογή και να βρίσκεται στην σελίδα ενός θέματος το οποίο περιλαμβάνει τουλάχιστον ένα μήνυμα το οποίο δεν έχει δημιουργήσει ο ίδιος.}
Το σενάριο χρήσης 9, <ΣΧ-9>, περιγράφει τις διαδοχικές ενέργειες που εκτελούνται για τη διαγραφεί των τοπικών δεδομένων. Στους πίνακες \ref{table:3-4-use-case-delete-local-data} και \ref{table:3-4-use-case-delete-local-data-base-flow} παρατίθενται οι βασικές πληροφορίες του <ΣΧ-9> και οι ενέργειες της βασικής ροής αντίστοιχα, ενώ στο σχήμα \ref{figure:3-4-use-case-delete-local-data-base-flow-sequence-diagram} φαίνεται το διάγραμμα της βασικής ροής.
Το σενάριο χρήσης 9, <ΣΧ-9>, περιγράφει τις διαδοχικές ενέργειες που εκτελούνται για τη διαγραφεί των τοπικών δεδομένων. Στους πίνακες \ref{table:3-6-use-case-delete-local-data} και \ref{table:3-6-use-case-delete-local-data-base-flow} παρατίθενται οι βασικές πληροφορίες του <ΣΧ-9> και οι ενέργειες της βασικής ροής αντίστοιχα, ενώ στο σχήμα \ref{figure:3-6-use-case-delete-local-data-base-flow-sequence-diagram} φαίνεται το διάγραμμα της βασικής ροής.
\useCaseTable
{Διαγράφω τα τοπικά δεδομένα}
@ -13,7 +13,7 @@
{Ο επισκέπτης πατάει το κουμπί διαγραφής των τοπικών δεδομένων.}
{Ο επισκέπτης πρέπει να έχει ανοίξει την σελίδα της εφαρμογής.}
{Σενάριο χρήσης 9, διαγραφή τοπικών δεδομένων.}
{\label{table:3-4-use-case-delete-local-data}}
{\label{table:3-6-use-case-delete-local-data}}
% ===== Base flow =====
@ -25,11 +25,11 @@
}
{Το σύστημα παραμένει πραγματοποιεί ανανέωση της σελίδας.}
Στο κεφάλαιο αυτό θα περιγραφεί η αρχιτεκτονική του συστήματος, όπως αυτό σχεδιάστηκε αρχικά. Η αρχιτεκτονική αυτή είναι πρώιμη και δεν αποτελεί την τελική υλοποίηση της πλατφόρμας στο σύνολό της. Μέρη της πρώιμης αρχιτεκτονικής είναι διαφορετικά από αυτά της τελικής η οποία περιγράφεται σε επόμενο κεφάλαιο.
Στο κεφάλαιο αυτό θα περιγραφεί η αρχιτεκτονική του συστήματος, όπως αυτό σχεδιάστηκε αρχικά. Η αρχιτεκτονική αυτή είναι πρώιμη και δεν αποτελεί την τελική υλοποίηση της πλατφόρμας στο σύνολό της. Μέρη της πρώιμης αρχιτεκτονικής είναι διαφορετικά από αυτά της τελικής η οποία περιγράφεται σε επόμενο κεφάλαιο.